Close

POVEĆANJE USANA I POMLAĐIVANJE LICA

U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio u Zagrebu posljednjih se godina bavimo popunjavanjem usana i pomlađivanjem lica, tj. anti-ageing medicinom kao dijelom makeovera osmijeha kako bismo licu dali novi, ljepši izgled te osvježili konture donjeg dijela lica.

Sve to radimo s ciljem da pored dentalnih zahvata pomladimo i dijelove lica, zadržavajući maksimalnu prirodnost lica minimalno invazivnim zahvatima i najkvalitetnijim te što prirodnijim preparatima. Takvi zahvati su uobičajeni u dentalnim klinikama u svijetu, a doktori dentalne medicine će, zahvaljujući svojoj preciznosti i stručnosti, zahvate za estetiku donjeg dijela lica izvesti u skladu sa zubima, osmijehom i drugim izuzetno važnim faktorima.

STRUČNOST

Anti-ageing zahvate, kao što je npr. popunjavanje usana hijaluronskim filerima, već godinama radi doktorica Knego koja je za to educirana u Londonu. Uz doktoricu Knego, pomlađivanje filerima, i nitima te zatezanje lica u našoj zubnoj ordinaciji radi i poznata doktorica, doc dr. Ljiljana Hlupić dr. med. s dugogodišnjim iskustvom u anti-age medicini koja je završila brojne edukacije po svijetu, između ostalog i anti-ageing akademiju u Parizu i edukaciju američke anti-ageing akademije.

ZAHVATE RADIMO S:

HIJALURONSKIM FILERIMA koji vraćaju vlažnost koži i potpuno su biokompatibilni jer je hijaluronska kiselina dio osnovnog sastojka kože – kolagena. Ove filere koristimo za razne regije na licu, vratu i dekolteu, za popunjavanje sitnih i jakih bora i brazdi, te za povećanje volumena usana, obraza itd. apliciranjem ispod kože. Osim što hijaluronski fileri prirodno mogu popuniti bore te pomladiti i povećati usne, njihovim apliciranjem pod kožu trajno djeluju na proces pomlađivanja kože lica jer stimuliraju stvaranje kolagena te koži daju vlažnost. Žene koje su probale hijaluronske filere apsolutno potvrđuju da u svijetu ne postoji krema koja takvo pomlađivanje može postići u toj mjeri i tako prirodno.

Važnost vrste filera koji se aplicira: u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio povećanje usana i pomlađivanje kože uglavnom radimo s Juvederm filerima zbog njihove izuzetno visoke kvalitete i spore resorpcije. On traje oko 2 godine i nikada potpuno ne nestaje. U sebi sadrži anestetik pa aplikacija ne boli.

BOTOXOM

koji se u medicini ne upotrebljava samo za zaustavljanje starenja, nego i u druge medicinske svrhe pa se tako u cijelom svijetu upotrebljava za korekciju Gummy smilea, kada se osmijehom previše podiže gornja usna i previše vidi zubno meso. Apliciranje botoxa u zone u kojima želimo zaustaviti starenje radimo stručno kako ne bismo potpuno uklonili mimiku lica te na način da pacijent ne mora često ponavljati zahvat.

NITIMA ZA ZATEZANJE KOŽE LICA FILERIMA BOGATIMA FAKTORIMA RASTA IZ VLASTITE PLAZME PACIJENTA.

Za ovaj zahvat ordinacija ima i centrifugu kojom se iz vlastite krvi radi filer koji, apliciranjem pod kožu, izuzetno pomlađuje i izravnava bore.

GLAVNI ZAHVATI

1. Popunjavanje usana hijaluronskim filerima tako da se one lagano povećaju ili samo pomlade. Pomlađivanje usana radimo tako da se obnovi rub usana, da se usne samo prošaraju filerom te da se time vrati prirodna mladenačka punoća kakvu je pacijent imao nekada. Povećanje usana možemo napraviti tako da izgleda potpuno prirodno i da traje onoliko koliko želite.

2. Popunjavanje nazolabijalnih brazdi specijalnom tehnikom konturiranja lica pazeći da zahvat ne dovede do tzv. “fat facea”, tj. izgleda debljeg lica. Njihovim popunjavanjem lice će izgledati znatno mlađe te ujedno jako prirodno.

3. Podizanje kuteva usana postiže se uz podizanje zagriza adekvatnim protetskim zahvatima na zubima i stavljanjem filera u zone ispod usana, a ponekad i umjerenim podizanjem obraza specijalnim filerom.

4. Botox i korekcija “Gummy smilea” ubrizgavanjem vrlo male količine botoxa iznad gornje usne da se lagano omame mišići podizaći usne čime se postiže znatno manja vidljivost zubnog mesa.

Bore na licu, a posebno one oko usana te povećanje usana možemo vršiti filerima na bazi hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je sastavni dio našeg potkožja i ubrizgavanjem takvog filera, u obliku gela, možemo na prirodan način postići:

– da bora nema, popuniti bore
– da su usnice jako pomlađene, tj. da su usnice ponovno pune kao u mladosti
– izjednačiti gornju i donju usnu ako postoji asimetrija u veličini ili obliku
– ili zaista prirodno povećati usne ako želimo

Hijaluronski filer na usnama nikada neće izgledati kao silikon, on izgleda potpuno prirodno, ne bježi. Ženama se sa godinama usne skupljaju i „suše“ te je ovakva vrsta filera idealan način da usnama vratimo svježinu i popunimo duboke bore oko usana tj. nasolabijalne brazde. U cijelom svijetu ovakva vrsta tretmana često je normalan dio “smile make-overa” estetskih stomatologa tako da je i dr med dent Knego educirana za rad sa najpoznatijim svjetskim filerima Restylane i Juvederm.