Close

NAVLAKE I MOSTOVI NA ZUBNIM IMPLANTATIMA

Danas u ordinaciji većinom radimo bezmetalnu protetiku koja je biokompatibilna i time dobra za zdravlje, visoke preciznosti, prirodnosti i generalno estetike.
Kod mostova  i navlakama na implantatima pri izradi vodimo računa o nekoliko faktora koji tu mogu biti problem i koje pacijent mora realno razumjeti: da tu je kost djelomično izgubljena vađenjem zuba iako su ugrađeni implantati, da sa kosti fali i nekadašnja ravnina zubnog mesa a posebno papile.

 

Zato nekada na implantatima koji su na mjestu prednjih zubi prije izrade trajne navlake na implantatu formiramo neko vrijeme zubno meso da bih postigli perfektnu završnu estetiku zuba i zubnog mesa tj.gingive.protetika na zubnim implantatima

Protetika na zubnim implantatima

POJEDNAČNE NAVLAKE  danas na implantatima radimo od:
  1. ili punog porculana Emax koji dodatno individualizuramo slojevanjem porculanom do visoke prirodnosti
  2. ili u najnovijem cirkonu koji je danas visoke transparencije i prirodnosti. I cirkon radi dobivanja visoke estetike u zadnjim slojevima individualiziramo porculanom
Pojedinačne navlake na implantatima stavljamo danas na implantat na 2 načina : ili tako da stavljamo abutment( nadogradnju) i onda na nju navlaku cementiramo ili radimo navlake na vijak koji kasnije otvor u središtu navlake zatvaramo estetski kompozitom da se ne vidi.
Kada upotrebljavamo jedno a kada drugo ovisi o niz faktora koje naši doktori procjenjuju da bih bilo najbolje i koje faktore  će vam pri izradi obrazložiti.

 

MOSTOVI NA IMPLANTATIMA
Mostove na implantatima radi čvrstoće radimo u prekrasnom novom prirodnom cirkonu individualiziranom porculanom i po potrebi visinske razlike ako postoje kad je izgubljena kost nadoknađujemo roza porculanom. Da ti zubi ne izgledaju finalno previše veliko i dugačko.
Oni se rade na implantatima tako da se ili cementiraju na originalne abutmente (nadogradnje) ili da se zaviju direktno u implantate tj. most na vijke.

 

Mostovi koje radimo kada pacijent nema više uopće svojih zubi i ugrađujemo 4-6 implantata u 1 čeljust i onda oni nose most na vijke naziva  ALL-on 4 ili ALL- on 6 danas uglavnom radimo u najnovijim laboratorijskim kompozitnim materijalima i roza gingivu i zube a nešto rjeđe u cirkonu i porculanu  jer je u njima  takav rad u nekim slučajevima pretežak i pretvrd.
Rezultat izrade ALL – on 4 mostova su prekrasni zubi, izuzetne estetike i funkcije poput prirodnih zubi, a manjak kosti nevidljivo nadoknađen roza gingivom.

 

runjić sp3

All on 6 most

runj

All on 4 – fiksni most na 4 implantata