Close

Estetika ortodontskih aparatića

ESTETIKA ORTODONTSKIH APARATIĆA

Želite li ortodontski aparatić koji je MINIMALNO VIDLJIV ILI NEVIDLJIV ?
Kako se danas sve više pažnje pridaje estetici, potražnja za estetskom ortodoncijom je sve veća. Najmodernije metode suvremene ortodoncije trenutno su dostupne upravo Vama u Zagrebačkoj zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio.

ESTETSKI FIKSNI ORTODONTSKI APARATIĆ S KRISTALNIM BRAVICAMA

U zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio koristimo samo najbolje i i najkvalitenije bravice a to su KRISTALNE (keramičke). Za razliku od kompozitnih i metalnih bravica koje se koriste u nekim ordinacijama, kristalne bravice su tvrđe, ne troše se niti pigmentiraju. Takođe kristalne bravice pružaju visoku estetiku. Keramičke estetske bravice su obično mliječne boje ili se prilagođavaju boji zuba i na taj način vrlo su neprimjetne. Danas su kristalne bravice najčešći izbor. Kristalno su prozirne i praktički „nestaju“ na površini cakline. Fiksni ortodontski aparatić je i dalje vodeći u svijetu jer se njim rješavaju apsolutno sve ortodontske anomalije, pa tako i oni najteži sluačajevi.

ORTHOCAPS-NEVIDLJIVA ORTODONCIJA

Nevidljiva ortodoncija je terapija prozirnim plastičnim alignerima koji pomiču zube poput ortodontskih aparata. Orthocaps sustav se sastoji od 12-18 prozirnih navlakica za zube(alignera) koji se izmjenjuju svaka 3-4 tjedna i pomiču zube za dijelić milimetra. Otisak se uzima u ordinaciji, šalje u bazu u Njemačkoj odakle dolaze kompjuterski izrađeni aligneri, tj prozirne udlage. Nose se 24h osim za vrijeme jela, mogu se skinuti za važan poslovni sastanak, izlazak ili ispit. Potpuno je proziran, skidiv, ne smeta govoru i nimalo ne šteti strukturi zuba. Prednosti orthocaps sustava su to što se NE VIDI, NE LIJEPI se na zube i može se SKINUTI u svakom trenutku. Ovaj sustav se može primjeniti kod blagih nepravilnosti položaja zuba dok za teže slučajeve ipak preferiramo klasičnu terapiju sa estetskim bavicama.

ORTODONTSKI APARATIĆ SA STRAŽNJE STRANE ZUBI Incognito 3M-lingvalna ortodoncija

Za razliku od vanjskih metalnih, šarenih, zlatnih, bijelih ili prozirnih bravica, upoznajte se sa Incognito lingvalnim bravicama. Incognito 3M je fiksni ortodontski aparatić koji se postavlja na stražnje strane zubi, tako da se zubi slažu u pravilan položaj zubi a da se pritom bravice uopće ne vide. On je nevidljiv, praktičan i udoban, pa je tako i njegova potražnja sve veća. Za razliku od klasičnih metoda ručne postave tvornički gotovih bravica, kod Incognito sistema svaka se bravica kompjuterski dizajnira kako bi savršeno prionula na odgovarajući zub, čime se maksimizira njezin učinak. Incognito bravice se izrađuju od zlatne legure.

Nakon uzimanja otiska individualno se izrađuju svi elementi koji su potrebni za ortodontski tretman. Bravice Incognito su napravljene posebnom tehnologijom CAD/CAM i izuzetno su precizne i tanke tako da ih pacijent jedva osjeti. Radi tankoće i visoke poliranosti Incognito bravica mogućnost samočišćenja je puno bolja. Žice koje se koriste u terapiji također su produkt najmodrenijeg dijagnostičko terapijskog pristupa, a rade se po narudžbi samo za Vas, za svaku fazu ortodontske terapije posebno.

PREDNOSTI Incognito ortodontskog aparatića su: NEVIDLJIV JE, UGODAN ZA NOŠENJE, JEDNOSTAVNO održavanje oralne higijene.