Close

“All on four” / “All on six” zubni most

ZAMJENA ZA TOTALNU PROTEZU  – ISKUSTVA PACIJENATA

 

all on 6 - most na 6 implantataTotalna proteza, koja je potpuno mobilna i manje stabilna u ustima od fiksnih radova, osobito kada se radi o donjoj čeljusti, nije jedino rješenje za pacijente koji uopće nemaju svoje zube. Totalna proteza se može zamijeniti fiksnim mostovima na vijke, tzv. All on 4 / All on 6 sustavi, koji su za razliku od totalne proteze fiksne konstrukcije i zbog toga drastično stabilniji u ustima pacijenta te se na njih pacijent puno lakše privikne. Zato iz niza razloga pacijentima All on 4 most drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je nosio protezu ili bih trebao dobiti protezu.

All on 4/ All on six fiksni most na vijke na 4 ili 6 implantata

Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva oko implantata – osteointegracija ) privremeni most na vijke zamjenjuje se trajnim mostom, koji je izrađen od najkvalitetnijeg kompozitnog materijala. Most nadomješta izgubljenu kost, zubno meso i zube, čime se postiže izvrsna estetika. Vrlo bitna značajka ovih sustava je i to što se postupak može raditi i kod onih pacijenata koji nemaju dovoljnu visinu kosti jer se implantati postavljaju samo u prednji dio čeljusti kroz koji ne prolazi mandibularni živac ili u gornjoj čeljusti kosi implantati zaobilaze maxilarni sinus. Bitno je naglasiti i to da se most može servisirati u slučaju potrebe.

Prednosti All on four/ All on six koncepta u odnosu na klasične potpune proteze:

  • fiksna protetska konstrukcija u obliku mosta koji se ne skida i pacijent ih nosi kao svoje prirodne zube
  • zubi tj. most se dobije odmah po ugradnji implantata u roku od 24h
  • mogućnost servisiranja mosta i dograđivanja tokom vremena
  • nema neugodnosti zbog ispadanja proteze, žuljanja, upala sluznice ispod proteze
  • postiže se prirodna estetika
  • olakšana je funkcija žvakanja i govora
  • postupak je minimalno invazivan i siguran

Ugradnju implantata u stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio radi specijalist oralne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom, što je za pacijenta jako bitno te se koriste implantati (Nobel ili Mis – implants) najbolje kvalitete i kategorije.

Mostovi na vijke u Dental Estetic Studiu se izrađuju u vrhunskom laboratoriju, iz najkvalitetnijeg kompozitnog materijala i najljepšim zubima koji se mogu naći na svjetskom tržištu. Sve pod vodstvom dr. Tatjane Knego koja u tome ima već 8 god iskustva u radu sa All on 4 sustavom.

All on 6 fiksni most na 6 implantata

Gornja i donja bezuba čeljust opskrbljene sa totalnom protezom u gornjoj čeljusti i All on six fiksnim mostom na vijke na 6 implantata u donjoj čeljusti.

ISKUSTVA PACIJENATA SA ALL ON 4 (6) MOSTOVIMA:

Tijekom 8 godina koliko već radimo All on 4 mostove u Dental Estetic Studiu svi pacijenti su oduševljeni sa takvom vrstom rada i kažu da kada dobiju fiksni most na vijke osjećaju ga kao vlastite zube. On je čvrst jer je ” zašerafljen i nimalo težak niti velik. Drastično mijenja kvalitetu života pacijenta koji je ostao bez svojih zubi. Estetski savršeno izgleda i sa njime možemo postići svaku estetiku koju pacijent očekuje. Nadomještava odlično gubitak i time visinu kosti tako da zubi ne izgledaju veliko da bi se visina kosti koja fali nadomijestila. Pacijent sa njime, za razliku od proteze osjeća sve okuse hrane jer nema pokriveno nepce nego je to most. Dobiti fiksne zube u 1 dan neprocjenjiva je vrijednost za pacijente koji uopće nemaju zubi.

Recenzije pacijenata sa All on 6 (4)mostovima:

Zadovoljstvo mi je bilo raditi sa stručnim osobljem klinike sa puno vjere sam se prepustila radu, mada sam došla sa puno straha. Na kraju toliko sam zadovoljna radom i što je najvažnije kvalitetom i izgledom. Mnogo Vam hvala svima. R.M.

 

Awesome. Incredible. S.K.