Close

IMPLANTATI U DENTAL ESTETIC STUDIU

zubni implantati
Zubni implantati na mjestu kutnjaka

Svakodnevno nam zubni implantati služe kako bi nadoknadili mFFanjak zuba. Implantacija je danas u Dental Estetic Studiu svakodnevni zahvat u potpunosti bez rizika i bolova, bez velikog oporavka ili samo blage minimalne reakcije. Zubni implantati mogu zamjenjivati 1 zub, više njih ili sve zube u 1 čeljusti ako ih ugrađujemo 4-6. 

Ugradnjom zubnih implantata omogućujemo: 

 1. da ne brusimo okolne zube kako bi stavljali most 
 2. da ne dođe do uništavanja okolinih zubi koji se naginju i brže propadaju zbog manjka zuba 
 3. zubni implantat omogućuje uspostavljanje žvačne funkcije isto kao i prirodni zub 
 4. estetski stavljamo zub koji fali, jer nemati zube jer još uvijek najveći estetski nedostatak osmjeha 

Koji su preduvjeti da bih dobili ugrađen implantat : 

 1. visina i širina kosti gdje se ugrađuje zubni implantat što dijagnosticiramo pregledom, ortopan snimkom kod nas u ordinaciji, a po potrebi radimo i CT snimku
 2. da nemate neke bolesti bitne za taj mali kirurški zahvat (previsok šećer u krvi, jako loše zgrušavanje krvi itd.) 
 3. financijska mogućnost –  zubni implantati se uvoze i imaju visoku cijenu, iako košta slično kao da brusimo dva okolna zuba i radimo most od 3 člana

Kako da pacijent u silnim ponudama različitih cijena i klinika odabere pravu ordinaciju gdje će ugraditi zubni implantat? 

Bitni faktori za dugoročnost ugradnje te vrhunski rezultat estetski i funkcijski: 

 1. tko radi implantaciju – radi li to vrhunski oralni kirurg kao što je kod nas u Dental Estetic Studiu to dr. Zoran Ivasović, koji surađuje s doktoricom Knego već 9 godina i dva puta su ga kolege u Hrvatskoj proglasile najboljim oralnim kirurgom i kirurgom izbora ukoliko bi doktori sebi ugrađivali zubni implantat.
 2. vrsta zubnih implantata – izuzetno je važan faktor. Svaka štednja kroz ugradnu lošeg i jeftinog zubnog implantata ugroža dugoročnost ugradnje. Zato, nakon niza raznih svjetskih implantata koje je doktorica Knego zajedno sa svojim timom u 20 god. ugrađivala danas upotrebljavamo 2 vrste: NOBEL (tvornice Nobel Biocare) i  MIS IMPLANTS koji su trenutno jedni od najpoznatijih na svijetu. Oni imaju bitne karakteristike za dugoročnost, 100 % tni rezultat implantacije i biokompatibilnost, a to su visoka čistoća titana te forma i ovojnica studirane za najbolji rezultat. NOBELOV Nobel Activ implantat i MIS-ov V3 proglašeni su jednima od najboljih na svijetu.  

važnost dobrog planiranja implantološkog zahvata i izrada pravilne protetike na implantatima – izuzetno je bitan faktor za koji treba veliko iskustvo, a to u Dental Estetic Studiu radi doktorica Knego koja ima dvadesetogodišnje iskustvo s zubnim implantatima i protetikom na zubnim implantatima. 

zubni implantati u zagrebuUGRAĐIVANJE IMPLANTATA BEZ KIRURŠKOG ZAHVATA/3D IMPLANTOLOGIJA-MGUIDE

Zubne implantate danas možemo ugrađivati u kost na 2 načina:

 1. klasičnom malom kiruškom intervencijom
 2. 3D navođenom implantacijom bez kirurgije rezova i šavova

Kako bi omogućili svojim pacijentima BEZBOLNOST,a prije svega PRECIZNU I SIGURNU implantaciju naša stomatološka ordinacija je uvela NAJNOVIJI sustav 3D IMPLANTOLOGIJE-MGUIDE.

Mis Implants je svjetska kompanija koja proizvodi, dizajnira , razvija i prodaje najsuvremenije zubne implantate, vanjske nadogradnje, rješenja za kompletnu oralnu rehabilitaciju pa tako su razvili i najnoviji  sustav MGUIDE SUSTAV-3D IMPLANTACIJA.

Mis zubni implantati se zbog svoje razvojne inovativnosti koriste u najboljim dentalnim klinikama u cijelom svijetu.

MGUIDE implantacija se odvija putem CT-a ČELJUSTI I ŠABLONE te je zapravo ugradnja implantata BEZ KIRUŠKOG ZAHVATA, ŠAVOVA, KRVI I BEZ BOLOVA I OTOKA NAKON ZAHVATA.

3D implantologija ili kako ju zovu kompjuterski navođena implantologija je nešto što u Dental Estetic Studiu tim radi već više od 5 godina.

Kako se to radi: 

 • Sve što nam treba prije samog zahvata je CT pacijenta i dolazak pacijenta na skeniranje. CT je trodimenzionalna slika čeljusti pomoću koje dobivamo jako preciznu vizualizaciju zubnih struktura gdje TOČNO VIDIMO debljinu kosti, visinu, gustoću i anatomske strukture. Samim tim uz pomoću posebnog programa na računalu možemo precizno postaviti implantat koji će biti idealne veličine u odnosu na kost kao i idealno pozicioniran.
 • Podaci skeniranja i CT se šalju u Mis kompaniju koja uz pomoću računala planira idealnu poziciju ugradnje i izrađuje printanjem model pacijenta i šablonu za implantiranje.
 • Kad pacijent dođe na implantiranje postavlja se šablona u usta i direktno se kroz šablonu ugrađuje zubni implantat. Naravno da sve ovo dolazi u obzir ukoliko pacijent ima dovoljnu debljinu i visinu kosti, a u koliko je nema potrebno je nadomjestiti, što se danas veoma uspješno radi.
 • Skeniranje situacije u ustima i printanje modela i šablone omogućuju strahovito veliku preciznost ovog zahvata tj. ugradnje implantata bez kiruškog zahvata i zato je ova vrsta implantacije velika budućnost u implantologiji.

Pacijenti su izrazito zadovoljni ovom tehnikom postavljanja implantata jer:

 1. NEMA BOLI
 2. PROCES JE BRZ
 3. SAVRŠENO JE PRECIZNO POZICIONIRAN ZUBNI IMPLANTAT S OBZIROM NA ANATOMSKE STRUKTURE
 4. MAKSIMALNO KORIŠTENJE RASPOLOŽIVE KOSTI
 5. NEMA REZOVA, ŠAVOVA, NI OTOKA
 6. OKOLNI ZUBI NISU DIRANI


PROTETIKA NA IMPLANTATIMA

Trajnu protetiku na zubnim implantatima stavljamo uglavnom 3 mjeseca nakon implantacije, kada on oseointegrira s kosti, osim u slučajevima tamo gdje je iznimno potrebno odmah stavljamo estetski lijepe privremene navlake. U Dental Estetic Studiu oralni kirurg već sedam godina radi sa dr Knego i zajedno imaju jako puno dobrih protetskih radova na zubnim implantatima. Abutmenti-nadogradnje na implantatima se razlikuju u cijeni ovisno od kojeg su materijala, da li su metalni ili cirkonski te da li su individualizirani ili ne. Cirkonski abutmenti se najčešće postavljaju u prednji dio gornje čeljusti jer su bijele boje i keramička krunica zbog transparentnosti prirodnije izgleda na cirkonu.ZUBNI IMPLANTATI U ČELJUSTIMA POTPUNO BEZ ZUBI – ALL-ON-4/ALL-ON-6 MOSTOVI

Kada u čeljusti uopće nemate zubi možemo ih staviti u obliku fiksnog mosta na samo 4 ili 6 implantata sistemom ALL -ON-FOUR/ALL-ON-SIX.

Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva oko zubnih implantata –osteointegracija ) privremeni most na vijke zamjenjuje se trajnim mostom, koji je izrađen od najkvalitetnijeg kompozitnog materijala. Most nadomješta izgubljenu kost, zubno meso i zube, čime se postiže izvrsna estetika. Vrlo bitna značajka ovih sustava je i to što se postupak može raditi i kod onih pacijenata koji nemaju dovoljnu visinu kosti jer se zubni implantati postavljaju samo u prednji dio čeljusti kroz koji ne prolazi mandibularni živac ili u gornjoj čeljusti kosi zubni implantati zaobilaze maxilarni sinus. Bitno je naglasiti i to da se most može servisirati u slučaju potrebe.

Prednosti u odnosu na protezu su:

 • fiksna protetska konstrukcija u obliku mosta koji se ne skida i pacijent ih nosi kao svoje prirodne zube
 • zubi tj. most se dobije odmah po ugradnji implantata u roku od 24h
 • mogućnost servisiranja mosta i dograđivanja tokom vremena
 • nema neugodnosti zbog ispadanja proteze, žuljanja, upala sluznice ispod proteze
 • postiže se prirodna estetika
 • olakšanaje funkcija žvakanja i govora
 • postupak je minimalno invazivan i siguran.


CIJENA ZUBNIH IMPLANTATA

Pacijenti su često zbunjeni i nisu im jasne razlike u cijenama zubnih implantata na hrvatskom tržištu. Jeftiniji ne mogu imati tu kvalitetu stabilnosti i trajnosti kao npr. Mis ili Nobel. Oni su možda skuplji od većine drugih, ali njihova nabavna cijena u većini slučajeva odgovara cijenama već ugrađenih  implantata u drugim ordinacijama. Dr. Knego posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu s implantatima te je u stomatološkoj ordinaciiji Dental Estetic Studio koristila nekoliko vrsta implantata, vodećih svjetskih proizvođača ( Astra, Straumann, Bredent), a sada gotovo isključivo Miss Implants i Nobel, koji su trenutno vodeći na tržištu.


Nobelov Nobel Activ i Mis- ov V3 implantat proglašeni su najboljim na svijetu i svakako oni imaju najveću cijenu od ostalih implantata tih tvornica. 


Tim Dental Estetic Studia počeo je koristiti Miss implantate zbog njihove vrhunske kvalitete, stabilnosti, trajnosti, kao i kvalitete svih vijaka i suprastuktura koje dolaze s zubnim implantatom. Niz znanstvenika i stručnjaka u tvrtci Miss Implants neprestano radi na razvoju proizvoda i tehnologije te posjeduju brojna klinička istraživanja koja potvrđuju kvalitetu njihovih proizvoda. Upravo iz tih razloga tim Dental Estetic Studia radi  s tom vrstom, kako bi svojim pacijentima osigurao vrhunsku uslugu i uspjeh radova. U stomatološkoj ordinaciji Dental estetic studio implantira oralni kirurg sa dugogodišnjim iskustvom.


O čemu ovisi cijena zubnih implantata tj. ugradnje i novog zuba na implantat:

 1. o vrsti (proizvođač)
 2. tko ga ugrađuje (oralni kirurg ili opći stomatolog)
 3. o vrsti protetskog rada i iskustvu stomatologa koji izrađuje protetiku
 4. o abutmentu-nadogradnji koja dolazi na implantat i koja drži navlaku (proizvođač, materijal, indikacija, dali je titanski ili bezmetalni cirkonski)
 5. o količini i kvaliteti kosti u koju se implantira tj. Dalu kost treba dograditi

Vrsta zubnih implantata utječe na:

 • bolju oseointegraciju tj. sraštavanje sa kosti
 • manju ili nikakvu koroziju zubnih implantata
 • odličnu prvu stabilnost tek pri ugradnji
 • nikada odbacivanje
 • mogućnost estetike , kvalitete te stabilnosti protetskog rada
 • jačinu centralnih vijaka da ne dođe do pucanja
 • izuzetnu dugoročnost ……itd.


MIS IMPLANTATI

MIS zubni implantati su izrađeni od  skoro čistog titana koji je apsolutno biokompatibilan materijal za primjenu u stomatologiji, za razliku od drugih jeftinijih implantata, koji osim titana često znaju sadržavati primjese drugih metala/legura što ih čini rizičnijim za primjenu u ustima pacijenta zbog mogućnosti korodiranja primjesa u kontaktu s tvrdim i mekim tkivima čeljusti (posljedično se može takav implantat i odbaciti). Mikro i  makro navoji na površini zubnog implantata utječu na vezu zubnog implantata i kosti – to ujedno znači čvršću vezu zbog veće površine vezivanja i dugoročno stabilniji zubni implantat.

Površina je dodatno obrađena posebnim tehnikama (pjeskarenje, nagrizanje kiselinom) čime se na mikroskopskoj razini dodatno povećava površina za vezivanje s kosti. Zbog trokutastog ili višekutnog oblika glave implantata, minimiziran je pritisak na okolnu kost, i samim time je eliminirana mogućnost gubitka kosti u tom području (tijekom godina kost se manje povlači, manji je rizik i za prodor bakterija u prazni prostor između njega i kosti i za razvoj upale).

Dizajn glave Mis implantata važan je i za kasniju vezu zubnog implantata i vanjske nadogradnje – abutmenta; višekutni oblik onemogućuje rotaciju abutmenta u zubnom implantatu, bolji je otpor djelovanju žvačnih sila i bolja estetika kasnije navlake. Posebno oblikovan vrat zubnog implantata ostavlja oko njega više mjesta za stvaranje nove kosti nakon ugradnje, što opet utječe na stabilnost i čvrstoću veze s kosti što osobito vrijedi za MIS-ov V3 IMPLANTATA.

Značaj oblika vrha Mis implantata također omogućuje bolje sidrenje u kost, što znači stabilnost odmah nakon ugradnje.

Na kvalitetu svega utječe kod Mis implntata i dizajn vanjske nadogradnje abutmenta je takav da omogućava kasniju izvrsnu estetiku, odlično oblikovanje zubnog mesa i ostvarivanje zadovoljavajućeg izlaznog profila.

Nakon velikog iskustva sa zubnim implantatima mi u Dental Estetic Studiu apsolutno znamo da kvaliteta samog zubnog implantata znači naš ugled jer je to visoka kvaliteta svega i biokompatibilnost radova.

NAŠI RADOVI

zubni implantat na koji dolazi cirkonska krunica

Implantat sa cirkonskim abutmentom i cirkonskom navlakom

Zubni implantati na mjestu kutnjaka

Zubni implantati na mjestu kutnjaka, metalni abutmenti na implantatima i bezmetalne navlake

bezuba čeljust - fiksni mostovi na vijke na 4 implantata

Nakon ekstrakcije svih zubi, gornja i donja bezuba čeljust opskrbljene su fiksnim mostovima na vijke na 4 implantata u svakoj čeljusti (All on 4, All on four)

zubni most na 6 implantata u donjoj čeljusti

Bezube čeljusti opskrbljene totalnom protezom u gornjoj čeljusti i fiksnim mostom na vijke na 6 implantata (All on 6) u donjoj čeljusti

totalna proteza

Gornja bezuba čeljust s totalnom protezom i donja bezuba čeljust s fiksnim mostom na vijke na 6 zubnih implantata – All on 6″

BLOG

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit.

KONTAKT