Close

ORTODONCIJA

Ortodonciju u Dental Estetic Studiu radimo sa 4 vrste estetskih aparatića za zube koji su karakteristika ordinacije koja u ovom području dovodi sve najmodernije iz svijeta stomatologije. Danas ortodontsku terapiju vršimo kod pacijenata u svakoj životnoj dobi, a ne samo kod djece. Ona je ponekad nužna kod odraslih da bih se uopće kvalitetno i sa što manje brušenja mogao izvesti protetski rad ili kod pomaknutih zubi uslijed paradentoze, kao dio paradontološke terapije.


ORTODONTSKU TERAPIJU VRŠIMO APARATIĆIMA:

fiksnim aparatićima za zube sa estetskim prozirnim bravicama

– Invisalign i orthocaps ortodoncijom prozirnim alignerima

– 3 SHAPE ortodoncijom prozirnim udlagama za blaže slučajeve

– ligvalnim fiksnim aparatićima Incognito 3M ( sa unutarnje strane zubi)

– mobilnim aparatićima za zube svih vrsta za djecu i odrasle


slucajevi ortodoncije 500x500

FIKSNI ORTODONTSKI APARATIĆ pripremio je zube pacijentice u srednjoj dobi da se uopće može izraditi protetski rad u normalnom zagrizu i visoke estetike.

aparatić za zube

Fiksna ortodontska terapija estetskim prozirnim bravicama

terapija sa ortodontskim aparatićem i prozirnim bravicama

Slučaj prije i poslije ortodontske terapije sa fiksnim ortodontskim aparatićem i prozirnim kristalnim bravicama

Pacijent prije fiksne ortodontske terapije estetskim kristalnim bravicama, nakon ortodontske terapije i fotografija sa estetskim minimalnim korekcijama (4 ljuskice, kompozitne nadogradnje na trojkama i izbjeljivanje okolnih zubi)

aparatić za zube s prozirnim bravicama

FIKSNI ORTODONTSKI APARATIĆ-Slučaj prije i poslije nakon nošenja fiksnog ortodontskog aparatića uz izbjeljivanje zubi najnovijom lampom ZOOM WHITE SPEED i uz minimalne korekcije oblika zubi kompozitnim dodavanjem bez ikakvog brušenja

cijene ortodonta u zagrebu

FIKSNI ORTODONTSKI APARATIĆ SA PROZIRNIM BRAVICAMA – Slučaj prije i poslije nakon godinu dana nošenja fiksnog ortodontskog aparatića uz izbjeljivanje zubi najnovijom lampom ZOOM WHITE SPEED

ortodoncija zagreb

Nakon ortodontske terapije sa fiksnim aparatićem sa prozirnim bravicama stavljeno je 6 ljuskica na gornje prednje zube a okolni zubi su izbijeljeni

Nakon ortodontske terapije sa fiksnim aparatićem sa prozirnim

terapija zubi fiksnim aparatićem za zube

Prirodno lijepi zubi posloženi fiksnim ortodontskim aparatićem sa prozirnim bravicama

zubni aparatić za odrasle

Slučaj prije i poslije fiksnog ortodontskog aparatića s prozirnim bravicama!

kompjuterska simulacija 3 shape trios 4

Kompjuterska simulacija 3 shape trios 4 kompjuterom – kako će izgledati vaši zubi i zagriz nakon ortodontske terapije aparatićem

FIKSNI ORTODONTSKI APARATIĆ ZA ZUBE S ESTETSKIM BRAVICAMA

Fiksni ortodontski aparatić za zube sa estetskim bravicama još uvijek je najučinkovitiji, najprecizniji i najbrži način ortodontske terapije. Pored još nekoliko vrsta ortodontskih terapija što estetskih ili ne još uvijek u svijetu se fiksni estetski ortodontski aparatić za zube najviše upotrebljava za sve ozbiljnije ortodontske slučajeve tj. anomalije.

On je jedva primjetan i nakon par dana se pacijent vrlo brzo navikne na njega. Terapija njime nije bolna, pacijent osjeća nakon aktivacije lagani pritisak prvih par sati ali neznatno.

Fiksni ortodontski aparatić se slaže direktno u ustima gdje se na zube lijepe safirne ili kristalne prozirne bravice i u njih stavlja tanka jedva vidljiva žica. Postupak postave aparatića za zube traje oko sat vremena.

Kao priprema je potrebno napraviti ortopan snimku svih zubi za što u Dental Estetic Studiu imamo najnoviji ortopan. U ordinaciji ćemo uzeti otiske i napraviti fotografije početne situacije da možemo pratiti tok terapije fiksnim ortodontskim aparatićem.

Upotrebljavamo isključivo najkvalitetnije bravice sa svjetskog tržišta kao i sav ostali materijal. Terapija fiksnim ortodontskim aparatićem u Dental Estetic Studiu traje 1-1,5 god., kontrole su otprilike svakih 6 tjedana, a terapiju vodi i isključivo prati u Dental Estetic Studiu profesorica Senka Meštrović sigurno jedan od najeminentnijih stručnjaka u ortodonciji u Hrvatskoj.

Kako je krajnji najbolji rezultat ortodontske terapije uvijek timski rad, prednost Dental Estetic Studia su izuzetno kvalitetni stručnjaci tako da i tokom terapije i nakon ortodontske terapije doktorica Knego kontrolira, dorađuje sve detalje koje je još potrebno doraditi na anatomskoj, prirodnoj formi zubi da bih se završno postigla fiksnim ortodontskim aparatićem izuzetna estetika.

Kod djece: fiksni ortodontski aparat stavlja se kada djetetu niknu svi ili skoro svi trajni zubi. To je obično iza 12-ste godine.

Kod odraslih: danas se ortodontska terapija vrši u svakoj životnoj dobi. Često je potrebna i kod starijih u predprotetskoj terapiji da bih uopće mogli napraviti protetiku ili kao dio terapije za paradentozu.

U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio garantiramo vam potpuni uspjeh dogovorene terapije.

Upute za korištenje fiksnog ortodontskog aparatića – UPUTE


NEVIDLJIVA ORTODONCIJA – INVISALIGN I ORTHOCAPS

Nevidljiva ortodoncija je kompjuterizirana vođena ortodoncija velike preciznosti. Čine je prozirne udlage-alignere koje pacijent nosi 24 h dnevno osim kada pije, jede ili ide na neki bitan sastanak. Zato je to idealno rješenje za ljude koji su stalno aktivni u javnosti i nisu u mogućnosti nositi fiksni ortodontski aparatić za zube.

Taj sustav mogu primjenjivati svi stomatolozi u svijetu koji nakon edukacije dobiju certifikat i na taj način postaju Orthocaps terapeuti. Invisalign je gotovo identičan američki sustav koji također mogu koristiti stomatolozi koji ne moraju biti ortodonti. “Odluku o tome dali se određeni slučaj može tretirati Invisalign i Orthocaps sustavom donosi se u sjedištu tvrtke u Njemačkoj na temelju modela i fotografija. Stomatolog također dobiva sve upute o tretiranju određenog pacijenta i može u svakom trenutku kontaktirati bazu u Njemačkoj ako se pojavi neki problem. Za pacijenta je vrlo praktično i to što mu Orthocaps terapeut koji posjeduje certifikat u svojoj zubnoj ordinaciji može pokazati vizualnu simulaciju njegova slučaja uz pomoć 3D programa”.

Orthocaps i Invisalign prozirni ortodontski aparatići za zube nose se 24 sata dnevno, osim kad pacijent jede ili pije sve osim vode koja ne boji i ne uništava prozirne udlage. Prozirna navlakica za zube može se skinuti kada pacijent ima neku važnu obavezu ili izlazak tako da su one idealno rješenje za poznate osobe ili ljude kojima je povremeno nekoliko sati važno da nemaju ništa na zubima. Mogu se skinuti i zbog nekog važnog sastanka što predstavlja veliku prednost ovakvih sustava ortodoncije koji su uz to i jako ugodni za nošenje, a sugovornik vrlo teško može primjetiti da imate išta na zubima. “Nevidljiva” se ortodontska terapija primjenjuje kod nešto blažih ortodonskih anomalija položaja zubi i čeljusti iako je iskustvo proizvođača pokazalo da se mogu primjenjivati u 80 posto ortodonskih slučajeva. Ipak, pored puno prednosti i odličnih rezultata osobno bih teže slučajeve uvijek prepustila ortodontu i klasičnoj terapiji s estetskim bravicama, kaže Tatjana Knego. Sustav ortodoncije prozirnim alignerima idealan je za slučajeve recidiva odnosno kad je nakon klasične ortodoncije došlo do ponovnih pomaka.

ORTHOCAPS-13

ORTHOCAPS: slučaj rješavan ortodontskom terapijom prozirnim Orthocaps aparatićem i na kraju smo još minimalno invazivno sredili estetski zube

Slučaj sa Orthocaps terapijom – ortodoncija s prozirnim udlagama

 


LINGVALNI ORTODONTSKI APARATIĆ SA STRAŽNJE STRANE ZUBI – INCOGNITO 3M

Želite da je Vaš ortodontski aparatić sa stražnje strane zuba i da se uopće ne vidi? Incognito je idealno rješenje za Vas. Zubi se slažu u pravilan položaj a da se pritom bravice ne vide.

Incognito je fiksni ortodontski aparatić s bravicama koje se izrađuju od zlatne legure i lijepe na stražnju plohu zuba, takozvana lingvalna ortodoncija. Radi same pozicije bravice su potpuno nevidljive i lako nosive.

Incognito bravice se izrađuju u Njemačkoj u tvornici 3M Unitek a kod nas u Hrvatskoj ga lijepi na zube profesorica ortodoncije u Dental Estetic Studiu . Potrebno je uzeti otisak i na temelju otiska individualno se izrađuju svi elementi koji su potrebni za ortodontski tretman. Bravice Incognito su napravljene posebnom tehnologijom CAD/CAM i izuzetno su precizne i tanke tako da ih pacijent jedva osjeti. Također je i žica koja povezuje bravice kompjuterski savijena i prilagođena svakoj fazi terapije. Pozicioniranje i postavljanje Incognito bravica vrši se pomoću kompjuterski izrađenih šablona brzo i jednostavno.

Radi tankoće i visoke poliranosti Incognito bravica mogućnost samočišćenja je puno bolja. Istraživanja su dokazala da je zbog toga smanjena mogućnost nastanka karijesa tijekom ortodontske terapije.

Postoje dvije verzije ovog sustava: Incognito i Incognito Lite. Incognito Lite se koristi kod manjih nepravilnosti samo prednjih zubi.

Prednosti Incognito aparatića u odnosu na klasični fiksni ortodontski aparatić su:

  • potpuno NEVIDLJIV jer su bravice sa stražnje strane zuba
  • INDIVIDUALNO izrađene bravice od zlatne legure
  • kompjuterski savijene žice
  • UGODAN za nošenje
  • jednostavno održavanje higijene
  • antialergijski.

Negativno

  • viša cijena jer je inače u svijetu to najskuplja vrsta ortodoncije


CIJENE ORTODONTSKIH APARATA

Cijene ortodontskih aparata ovise o vrsti tj da li je on mobilan ili fiksni. Cijene mobilnih ortodontskih aparata su manje od cijena fiksnih ortodontskih aparata ali su im isto tako indikacije ograničene. Također cijene fiksnog ortodontskog aparata ovisi o zahtjevnosti terapije. U Zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio koristimo najkvalitetnije, nevidljive prozirne clear bravice, trenutno vodeće na svjetskom tržištu. Clear bravice vrhunske kvalitete ne mijenjaju boju tokom terapije, s čime su pacijenti izuzetno zadovoljni. One su iznimno estetski prihvatljive, tako da s njima možete bezbrižno funkcionirati na raznim društvenim i socijalnim događanjima.

Cijene ortodontskih aparata sa clear bravicama su nesto više cijene ortodontskih aparata s metalnim bravicama. S obzirom da su clear bravice dostigle visoku kvalitetu a i estetiku, metalne bravice stavljamo isključivo na inicijativu pacijenta.

Najvišu cijenu ortodontskih aparata u svijetu ima lingvalna ortodoncija a nešto manju cijenu Invisalign i Orthocaps. Fiksni ortodontski aparatići su uvijek jeftiniji od njih. U Dental Estetic Studiu koristimo Invisalign i Orthocaps sustav jer je izrazito precizan, estetki potpuno prihvatljiv, doslovno proziran i danas sve više tražen. Što se tiče plaćanja ortontskih usluga kao i drugih možete ih plaćati gotovinom ili karticama kao i na rate.


ORTODONTSKA TERAPIJA U SVAKOJ ŽIVOTNOJ DOBI

U ortodonciji ortodontski aparatići služe za korekciju ispravljanja položaja zuba, zubnih lukova i zagriza. Već u ranoj dobi između 7-9 godine trebalo bi posjetiti ortodonta kako bi se ustanovilo da li postoji neka ortodontska anomalija u razvoju čeljusti i zuba. Ukoliko postoji anomalija u toj dobi, ortodoncijom se može na vrijeme veoma uspješno korigirati. S ortodoncijom možemo spriječiti kasniju nepotrebnu terapiju fiksnim ortodontskim aparatom, vađenja i napravilnosti zuba. U ortodontskoj terapiji se koriste mobilni ortodontski aparatići, fiksni ortodontski aparatići s estetskim bravicama i nevidljiva ortodoncija (prozirni aligneri-INVISALIGN I ORTHOCAPS).


ORTODONTSKA TERAPIJA ZA ODRASLE

Estetske ortodontske aparatiće zbog njihove estetike moguće je upotrebljavavati kod odraslih pacijenata kojima je potrebno sprovesti ortodontsko-parodontološku ili ortodonstku terapiju kao priprema za protetiku ili protetsko implantološku terapiju.

U zubnoj ordinaciji Dental Estetic Studio u ortodonciji koristimo prozirne bravice koje su vrhunske kvalitete i koje dosežu takvu prirodnost da su jednostavno neprimjetne, takozvane clear bravice. Rezultati ortodoncije su s garantiranim uspjehom. Nakon ortodoncije dr Knego pogleda cijelokupnu situaciju i ukoliko je potrebna neka make over sitna korekcija ili izbjeljivanje zuba predloži pacijentu. Posvećuje mu se individualno i maksimalno se trudi da Vaš izgled izgleda prirodan i savršen na kraju kompletne ortodontske terapije.

Postavljanje ortodontskog aparata nije bolno i zahtjeva samo jedan dolazak. Nakon toga slijede redovite mjesečne kontrole svakih 6 tjedana tijekom cijele terapije.


ortodoncija zubni aparatici

Poznata voditeljica Ivana Šundov sa svojim kćerima koje nose ortodontske aparatiće i profesoricom Meštrović.   Danas ortodonciju radimo u svim životnim dobima. 


Luka Šulić je odabrao Dental Estetic Studio.


 

Ortodontska terapija (ispravak aparatićem za zube) Dr. Knego bila je i izbor naše poznate voditeljice Antonije Stupar.


BLOG

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit.

KONTAKT