Close

ZAŠTO NA ZUBE STAVITI PORCULANSKE LJUSKICE A NE NAVLAKE TJ. KRUNICE?

U slučaju da želite promjenu u svom osmijehu, a ne želite da vam se previše bruse zubi to se može napraviti s prekrasnim porculanskim ljuskicama koje u našoj ordinaciji radi dr Knego sa svojim timom i ima jako veliko iskustvo u preparaciji i cementiranju ljuskica. Porculanskim ljuskicama možete promijeniti nepravilnosti samo jednog zuba ili cijelog osmjeha ovisno o tome koliku promjenu želite postići. Kod nas u Dental Estetic Studiju se ljuskice rade u dogovoru s dr. Knego i tijekom pregleda se dogovarate točno kakve promjene biste htjeli u:

  1. obliku
  2. veličini
  3. boji
  4. položaju.

Brušenje za porculanske ljuskice JE DRASTIČNO MANJE, a nekada kada pacijent ima jako sitne i tanke zube nije niti potrebno. S njima možemo postići sve ono što i s navlakama. Danas znamo da ljuskice nisu samo estetsko rješenje nego s njima zaštićujemo s prednje strane izlizane zube, dižemo zagriz u donjoj čeljusti te često laganom promjenom položaja zuba postižemo zagriz koji je općenito bolji ili idealan.

Većina pacijenata koja dođe želi velike i bijele zube. Ne odgovara svaki oblik zuba niti boja svakom pacijentu isto. Dr Knego zbog ogromnog iskustva direktno u ustima modelacijom nove forme ( direktnim mock- upom ili kompjuteriziranim mock- upom isproba kakav oblik, veličina i boja bi Vam odgovarali prema Vašoj fizionomiji tj izgledu Vašeg lica i boji tena. Na temelju te probe izradimo privremene ljuskice. Naravno Vi odlučujete o tome što želite u konačnici, ali većina pacijenta zapravo prihvati sugestije i na kraju izađe s prekrasnim osmjehom s potpisom doktorice Knego uljepšanim porculanskim ljuskicama. Preduvjet za izradu ljuskica je da vaši zubi na koje dolaze ljuskice nisu s ogromnim plombama i jako istrošeni s nepčane strane jer tada moraju doći navlake koje mogu biti u istom tom porculanu ili cirkonu, samo se ZUB PUNO JAČE BRUSI i presvlači sa svih strana. Jako puno radova na našim web stranicama, Face-u i Instagramu su kombinacija ljuskica i navlaka i sve na kraju izgleda kao jedna divna cjelina.

Ljuskice se izrađuju od nekoliko vrsta bezmetalne keramike kompjuteriziranom tehnikom ili ručnim slojevanjem porculana ( feldspathic veneers) kako rade najekskluzivnije klinike na svijetu. Od koje vrste će biti izrađene Vaše ljuskice odlučuje dr. Knego s njenim tehničarom ovisno o situaciji koja se nalazi kod Vas.
Mi kao tim jako čuvamo Vaše prirodne zube da ih što manje brusimo i diramo, A PORCULANSKE LJUSKICE SU IDEALNE ZA RJEŠAVANJE PUNO PROBLEMA, A DA ZUBE SAČUVAMO I DAPAČE ZAŠTITIMO!