Close

UPALE GINGIVE I PARADENTOZA

Doktori Zagrebačke zubne ordinacije Dental Estetic Studio trajno se obrazuju u najnovijim terapijskim mogućnostima liječenja svih vrsta gingivitisa i paradentoze.

Problemi upale gingive koji dovode do paradentoze ako se ne liječe jedna su od češćih bolesti današnjice. Odavno je dokazano da problemi upale gingive i velika prisutnost bakterija mogu ozbiljno utjecati na zdravlje organizma, a ne samo na gubitak zubi. Na ovaj problem se danas sve više obraća pažnja. Otok, crvenilo, krvarenje zubnog mesa znak su gingivitisa, tj. upale, a ona ako se ne liječi dovodi do paradentoze, tj. povlačenja gingive, gubitka kosti i na kraju gubitka zubi.

Doktori Zagrebačke stomatološke ordinacije Dental Estetic Studio trajno se obrazuju u najnovijim terapijskim mogućnostima liječenja svih vrsta gingivitisa i paradentoze. Isto tako će otkriti razlog nastanka i stupanj tih bolesti te prilagoditi terapiju. Terapija se može, ovisno o stupnju, vrsti i etiologiji bolesti, sastojati od mehaničkog čišćenja naslaga, tj. ultrazvučnog čišćenja kamenca, kiretaže gingive i paradontalnih džepova, nalaza bakterijskog brisa, medikamentozne terapije, kirurške obrade itd.

Probleme povučene gingive, tj. recesije gingive na pojedinim mjestima riješavamo malim kirurškim zahvatima zatvaranjem vlastitim transplantatom ili tehnikom membranama. Razlozi nastanka bolesti su mnogobrojni, a najčešče su, u pojedinog pacijenta, kombinacija nekoliko etiologija.

Pravilno i redovito četkanje zubi i ultrazvučno čišćenje kamenca su osnovni preduvjet za sprečavanje nastanka. Čišćenje kamenca danas se propagira svakih 3-6 mjeseci, a ne samo jednom godišnje i to je najmanje što možete napraviti za zdravlje zubi jer skidanjem naslaga otklanjamo bakterije te se spriječava upala i povlačenje gingive.

Osnovne pogreške koje susrećemo kod pacijenata:

  • ne dovoljno i ne temeljito četkanje
  • ne dovoljno ili uopće četkanje zubi sa unutarnje strane prema usnoj šupljini nego isključivo izvana
  • prejako, preintezivno, prečesto četkanje koje će odgurnuti gingivu
  • kada vide krv kod četkanja prestaju četkati umjesto da ta mjesta četkaju bolje i izmasiravaju gingivu pa će problem krvarenja za par dana prestati
  • ne dolaze na čišćenje kamenca uopće ili ne redovito
  • mišljenje da problem upale, otoka, crvenila, krvarenja gingive nije veliki problem za općenito zdravlje zubi i organizma

PARADENTOZA – zahvati paradontološkim mikro kiruškim zahvatima

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit.

KONTAKT