Close

ORALNA KIRURGIJA

Zubna ordinacija Dr. Knego je implanto-protetski centar gdje sve oralno kirurške zahvate obavlja specijalist oralne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom

oralna kirurgija

Stomatološka ordinacija Dental Estetic Studio je implanto-protetski centar gdje sve oralno kirurške zahvate obavlja specijalist oralne kirurgije sa dugogodišnjim iskustvom. Suradnja dr Knego i našeg oralnog kirurga traje 8 godina i veliki broj uspješnih radova stoji iza toga. Izvodimo sve vrste oralno kirurških zahvata što se u svijetu rade, od običnog vađenja zuba gdje nastojimo maksimalno zadržati i očuvati potpornu kost i gingivu što je jako važno za buduće radove, do alveotomija, cistektomija, apikotomija, ugradnje implantata, sinus liftinga i augmentacije kosti. Svi zahvati se izvode u lokalnoj anesteziji i potpuno su bezbolni. Precizno vađenje zuba uz minimalnu traumu kosti od izuzetne je važnosti za budući implantat, most i zato je jako važno tko Vam vadi zub.

Od zubnih implantata ugrađujemo isključivo implantate koji su provjereni i vrhunske kvalietete kao što su Nobel i Mis Implants. Naš oralni kirurg bio je i mentor za sve te implantate. Kako oralna kirurgija neprestano ide naprijed nastojimo pratiti sve svjetske trendove i novitete i u tome smo jako uspješni.

Podizanje dna sinusa (sinusliftinge) i augmentacije kosti izvodimo svakodnevno i pacijenti ih se ne trebaju plašiti jer su potpuno bezbolni i izvode se sigurno i precizno bez ikakvog rizika za pacijenta. U situacijama kada želimo ugraditi zubni implantat, a nemamo dovoljnu visinu ili volumen kosti takvi zahvati su nužni i neminovni.

Oporavak nakon takvih zahvata je drastično poboljšan jer smo uveli najnoviju metodu za brže cijeljenje tkiva A- PRF i I- PRF (Plazma bogata faktorima rasta) koja se koristi u svim granama medicine, a svoju primjenu je našla i u oralnoj kirurgiji. Imamo jako dobre rezultate nakon oralno kirurških zahvata jer je smanjena bol nakon zahvata kao i mogućnost oteknuća. A najveća prednost plazme bogate faktorima rasta je ta što je ona 100% biokompatibilna i proizvod je naše krvi i kroz nekoliko minuta bude spremna za uporabu. Samo je potrebno izvaditi malu količinu krvi i staviti u poseban uređaj, centrifugu uz pomoć koje se centrifugiranjem odvoji i dobije plazma bogata faktorima rasta.


PRF- TRETMAN VLASTITOM PLAZMOM I FIBRINOM

U stomatološkoj ordinaciji Dental Estetic Studio Vam možemo ponuditi najnoviju tehniku PRF sa kojom: 

1) radimo vaš vlastiti uložak koji ce nadomjestiti manjak kosti – autotransplantat i omogućiti brzo cjeljenje operativnih područja

2) pomlađivanje lica, vrata i dekoltea 

PRF (“platelet rich fibrin”) je kratica za trombocitima obogaćen fibrin koji se dobiva iz pacijentove krvi i koristi u implantologiji, oralnoj kirurgiji, parodontologiji i estetskoj medicini za prirodno obnavljanje oštećenih tkiva. Trombocitima obogaćen fibrin stimulira i ubrzava proces ozdravljenja i regeneraciju tkiva.

Postupak:

Potrebno je izvaditi malu količinu pacijentove krvi i staviti ju u poseban uređaj centrifugu. Proces centrifugiranja traje svega 8 minuta pri čemu se izdvajaju crvena krvna zrnca i ostaje PLAZMA OBOGAĆENA FIBRINOM koju koristimo. 


2 vrste postupaka koji se primjenjuju: 

1. A-PRF kojom se dobiva fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se može primijeniti kod većine kirurških i parodontoloških zahvata kao što su podizanja dna sinusa-sinuslifting, ugradnje implantata, ekstrakcije zuba, augmentacije kosti i mekih tkiva. 

2. I-PRF-kojom dobivamo tekućinu spremnu za injiciranje u mjesta gdje je potrebno. Tekući oblik se koristi naručito za esetiku lica ali i za obnavljanje zubnog mesa.U području anti-aging tretmana i tretmana pomlađivanja lica koristi se kao najnovije, sigurno i učinkovito rješenje u odgađanju procesa starenja. Kod nas Vam se može napraviti tretman pomlađivanaja lica brzo i bezbolno pod stručnim vodstvom naše doktorice za anti-aging. Ova tehnika stimulira proizvodnju hijaluronske kiseline te sekreciju kolagena i elastina čime se postiže povećanje konzistencije i napetosti te smanjenje opuštenosti kože te osigurava bolju hidrataciju. 


Ovaj sustav predstavlja revoluciju na području dentalne medicine jer možemo ponuditi rješenja koja su minimalno invazivna, sigurna i predvidiva te garantiraju uspjeh terapije. Postoje brojni radovi koji potvrđuju učinkovitost PRF-a u oralnoj kirurgiji, estetskoj kirurgiji i esetici lica. 


U oralnoj kirurgiji i estetskoj medicini se koristi jer: 

-povećava uspješnost implantološke terapije

-za brže cijeljenje rana

-nadoknađuje tkivo koje fali

-smanjuje bol nakon zahvata i rizik od infekcije

-smanjuje edem

-čini oporavak nakon zahvata ugodnijim i bezbolnijim, također se koristi i za mezoterapiju lica i popunjavanje plitkih bora umjesto dermalnih filera te za poboljšanje kvalitete kože. 


Prednosti PRF-a su: 

– 100% biokompatibilnost

– sigurno

– jednostavno

– brzo

– bezbolno

– jer jako pomlađuje potkožje i samu strukturu kože! 

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit.

KONTAKT