Close

ESTETSKI ISPUNI (PLOMBE) I LIJEČENJE ZUBI

Kao pobornici  holističke, zdrave stomatologije, naši su ispuni isključivo estetski i ne sadrže nikakve toksične tvari.

Kako smo mi stomatološka ordinacija iz Zagreba koja se već dvadesetak godina intenzivno bavi estetskom stomatologijom i pobornici smo holističke, zdrave stomatologije, naši su ispuni isključivo estetski i ne sadrže nikakve toksične tvari. Naša zubna ordinacija vrši stalnu propagandu protiv amalgamskih ispuna, pacijenti bi rekli tamnih metalnih plombi i zato nastojimo da ako ih još uvijek imaju da ih pacijenti promijene.

Amalgamski ispuni

Amalgamski ispuni su zabranjeni u mnogim razvijenim zemljama zbog stalnog otpuštanja i toksičnosti žive koja je u sastavu amalgamske plombe.

Mercury Free Now,
Amalgam / Mercury Dental Filling Toxicity

Jako pazimo pri skidanju da amalgam ne dode u Vaš organizam, a često ako procijenimo prisutnost velikog broja takvih ispuna predlažemo da pacijent napravi test na teške metale i terapiju antioksidansima. Današnji kompozitni estetski materijali po svojoj kvaliteti mogu u potpunosti zamijeniti amalgam. Oni imaju bolju kemijsku vezu sa zubom, a njihova estetika je kao da zub nikada nije popravljan.

INLAY, ONLAY, OVERLAY

Pacijenti često pitaju: Što ako zbog karijesa nedostaje veliki dio pretkutnjaka ili kutnjaka? 

Često im amalgamske plombe izgledaju za takav slučaj čvršće? Zdrava, biokompatibilna dentalna medicina (Holistic Dentistry) za takve slučajeve predlaže porculanske “inlaye” i “onlaye” koji će na najbolji mogući način kvalitetom, čvstoćom i izuzetnom estetikom nadoknaditi dio zuba koji fali. Oni se izrađuju u laboratoriju na temelju otiska zuba u ordinaciji i cementiraju specijalnim vrlo transparentnim cementima u boji zuba. Prednosti su “inlaya” i “onlaya” da je rezultat novi predivno estetski i funkcionalno rekonstruiran zub bez dodatnih brušenja osim onoliko koliko je zahtjevao karijes.

LIJEČENJA ZUBI

Moderna stomatologija nam omogućava da znanjem i vrhunskim materijalima izliječimo zub u nekoliko dana, a aparatura i novi kompjuterski RVG-rengenski sustav omogućava precizno diagnosticiranje i zatvaranje izliječenog zuba.

REZERVIRAJTE SVOJ TERMIN VEĆ DANAS!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit.

KONTAKT