Close

DIGITALNI ORTOPAN I RVG DIJAGNOSTIKA

Ortopan predstavlja panoramsku snimku obje čeljusti gdje se mogu vidjeti svi zubi i anatomske strukture visoko iznad zubi i jedna je od glavnih dijagnostičkih metoda tako da je nezaobilazna prilikom prvog pregleda pacijenta ukoliko mu želimo dati najdetaljnije i najpreciznije mišljenje.

U našoj stomatološkoj ordinaciji u Zagrebu u Dental Estetic Studiu imamo najnoviji ortopan najmodernije tehnologije gdje brzo i sigurno možete dobiti snimak prilikom prvog pregleda. Snimanje traje svega nekoliko sekundi i na jednom mjestu možete sve dobiti. Digitalni snimak dobivate snimljen na CD-u tako da ga možete pohraniti i upotrijebiti gdje god želite, a nama ostaje trajno vezan uz Vaš karton.

Glavna prednost ovakvog ortopana nove generacijeje da ima drastično manje zračenja u odnosu na prijašnje ortopane što je za pacijenta jako bitno.

Takav snimak nam omogućava detaljniji uvid u sve anatomske strukture i pomoću njega možemo postaviti kvalitetniju dijagnozu.

Ortopan je neizostavan u svim granama stomatologije i bez njega je jako teško kretati terapiju. Najnovija dostignuća u stomatologiji te naručito u oralnoj kirurgiji omogućavaju da uz ortopan vršimo i softversku analizu kosti gdje uz pomoć kompjuterskog programa možemo analizirati gustoću kosti, mjeriti udaljenosti od sinusa, blizinu živaca, povećavanje svih struktura i planiranje buduće postave implantata.

RVG – digitalna radioviziografija omogućava snimanje pojedinog zuba i daje najdetaljniju sliku zuba u jakom velikom povećanju. Na taj način rano otkrivamo upalu i stanje kosti.Kod takvog snimanja smanjeno je zračenje pacijenta u odnosu na klasično rendgensko snimanje. Uz pomoć intraoralnog senzora snimi se slika koju dobijemo na monitoru računala gdje također možemo do najsitnijeg detalja sve analizirati.

Rezervirajte svoj termin već danas!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit!

KONTAKT