Close

IMPLANTATI U DENTAL ESTETIC STUDIU

Zubni Implantat sa cirkonskim abutmentom
zubni Implantati na mjestu kutnjaka

PROTETIKA NA IMPLANTATIMA

Trajnu protetiku na zubnim implantatima stavljamo uglavnom 3 mjeseca nakon implantacije, kada on oseointegrira s kosti, osim u slučajevima tamo gdje je iznimno potrebno odmah stavljamo estetski lijepe privremene navlake. U Dental Estetic Studiu oralni kirurg već sedam godina radi sa dr Knego i zajedno imaju jako puno dobrih protetskih radova na implantatima. Abutmenti-nadogradnje na implantatima se razlikuju u cijeni ovisno od kojeg su materijala, da li su metalni ili cirkonski te da li su individualizirani ili ne. Cirkonski abutmenti se najčešće postavljaju u prednji dio gornje čeljusti jer su bijele boje i keramička krunica zbog transparentnosti prirodnije izgleda na cirkonu.

UGRAĐIVANJE IMPLANTATA BEZ KIRURŠKOG ZAHVATA/3D IMPLANTOLOGIJA-MGUIDE

Zubne implantate danas možemo ugrađivati u kost na 2 načina:

 1. klasičnom malom kiruškom intervencijom
 2. 3D navođenom implantacijom bez kirurgije rezova i šavova

Kako bi omogućili svojim pacijentima BEZBOLNOST,a prije svega PRECIZNU I SIGURNU implantaciju naša stomatološka ordinacija je uvela NAJNOVIJI sustav 3D IMPLANTOLOGIJE-MGUIDE.

Mis Implants je svjetska kompanija koja proizvodi, dizajnira , razvija i prodaje najsuvremenije zubne implantate, vanjske nadogradnje, rješenja za kompletnu oralnu rehabilitaciju pa tako su razvili i najnoviji sustav MGUIDE SUSTAV-3D IMPLANTACIJA.

 Mis implantati se zbog svoje razvojne inovativnosti koriste u najboljim dentalnim klinikama u cijelom svijetu.

MGUIDE implantacija je implantacija putem CT-a ČELJUSTI I ŠABLONE te je zapravo ugradnja implantata BEZ KIRUŠKOG ZAHVATA, ŠAVOVA, KRVI I BEZ BOLOVA I OTOKA NAKON ZAHVATA.

3D implantologija ili kako ju zovu kompjuterski navođena implantologija je nešto što u Dental Estetic Studiu tim radi već više od 5 godina.

Kako se to radi: 

 • Sve što nam treba prije samog zahvata je CT pacijenta i dolazak pacijenta na skeniranje. CT je trodimenzionalna slika čeljusti pomoću koje dobivamo jako preciznu vizualizaciju zubnih struktura gdje TOČNO VIDIMO debljinu kosti, visinu, gustoću i anatomske strukture. Samim tim uz pomoću posebnog programa na računalu možemo precizno postaviti implantat koji će biti idealne veličine u odnosu na kost kao i idealno pozicioniran.
 • Podaci skeniranja i CT se šalju u Mis Implant kompaniju koja uz pomoću računala planira idealnu poziciju implantata i izrađuje printanjem model pacijenta i šablonu za implantiranje.
 • Kad pacijent dođe na implantiranje postavlja se šablona u usta i direktno se kroz šablonu ugrađuje implantat. Naravno da sve ovo dolazi u obzir ukoliko pacijent ima dovoljnu debljinu i visinu kosti, a u koliko je nema potrebno je nadomjestiti, što se danas veoma uspješno radi.
 • Skeniranje situacije u ustima i printanje modela i šablone omogućuju strahovito veliku preciznost ovog zahvata tj. ugradnje implantata bez kiruškog zahvata i zato je ova vrsta implantacije velika budućnost u implantologiji.

Pacijenti su izrazito zadovoljni ovom tehnikom postavljanja implantata jer:

 1. NEMA BOLI
 2. BRZ JE PROCES IMPLANTACIJE
 3. SAVRŠENO JE PRECIZNO POZICIONIRAN IMPLANTAT S OBZIROM NA ANATOMSKE STRUKTURE
 4. MAKSIMALNO KORIŠTENJE RASPOLOŽIVE KOSTI
 5. NEMA REZOVA, ŠAVOVA, NI OTOKA
 6. OKOLNI ZUBI NISU DIRANI

IMPLANTATI U ČELJUSTIMA POTPUNO BEZ ZUBI – ALL-ON-4/ALL-ON-6 MOSTOVI

Kada u čeljusti uopće nemate zubi možemo ih staviti u obliku fiksnog mosta na samo 4 ili 6 implantata sistemom ALL-ON-FOUR/ALL-ON-SIX.

Kod All on 4 sustava potrebno je prvo ugraditi 4 implantata, dok se kod All on 6 sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon toga se, isti dan, uzimaju otisci i pacijent unutar 24 sata dobiva privremeni most na vijke, što je jedna od glavnih prednosti ovih sustava. Nakon otprilike 4 mjeseca ( koliko je potrebno da se završi cijeljenje tkiva oko implantata –osteointegracija ) privremeni most na vijke zamjenjuje se trajnim mostom, koji je izrađen od najkvalitetnijeg kompozitnog materijala. Most nadomješta izgubljenu kost, zubno meso i zube, čime se postiže izvrsna estetika. Vrlo bitna značajka ovih sustava je i to što se postupak može raditi i kod onih pacijenata koji nemaju dovoljnu visinu kosti jer se implantati postavljaju samo u prednji dio čeljusti kroz koji ne prolazi mandibularni živac ili u gornjoj čeljusti kosi implantati zaobilaze maxilarni sinus. Bitno je naglasiti i to da se most može servisirati u slučaju potrebe.

Prednosti u odnosu na protezu su:

 • fiksna protetska konstrukcija u obliku mosta koji se ne skida i pacijent ih nosi kao svoje prirodne zube
 • zubi tj. most se dobije odmah po ugradnji implantata u roku od 24h
 • mogućnost servisiranja mosta i dograđivanja tokom vremena
 • nema neugodnosti zbog ispadanja proteze, žuljanja, upala sluznice ispod proteze
 • postiže se prirodna estetika
 • olakšanaje funkcija žvakanja i govora
 • postupak je minimalno invazivan i siguran.

NAŠI RADOVI

Zubni Implantat sa cirkonskim abutmentom

Implantat sa cirkonskim abutmentom i cirkonskom navlakom

zubni Implantati na mjestu kutnjaka

Implantati na mjestu kutnjaka, metalni abutmenti na implantatima i bezmetalne navlake

Nakon ekstrakcije svih zubi, gornja i donja bezuba čeljust opskrbljene su fiksnim mostovima na vijke na 4 implantata u svakoj čeljusti (All on 4, All on four)

Bezube čeljusti opskrbljene totalnom protezom u gornjoj čeljusti i fiksnim mostom na vijke na 6 implantata (All on 6) u donjoj čeljusti

Gornja bezuba čeljust s totalnom protezom i donja bezuba čeljust s fiksnim mostom na vijke na 6 implantata – All on 6″

BLOG

Rezervirajte svoj termin već danas!

Nazovite nas na broj telefona +385 1 4847 432 ili pošaljite upit!

KONTAKT